All-round EnglishEven voorstellen

Mijn naam is Heleen de Pater. In februari 2012 heb ik het CELTA-certificaat behaald. CELTA staat voor: “Certificate in English Language Teaching to Adults” en behelst een intensieve opleiding die gericht is op het geven van Engels aan taleninstituten overal ter wereld.

Onderwijservaring

Hiervoor heb ik al jarenlang Engelse les gegeven op o.a. een R.O.C. en verschillende basisscholen (korte en langere cursussen voor kinderen van 4 – 10 jaar). Ook heb ik ervaring opgedaan op verschillende Volksuniversiteiten. Daar heb ik ontdekt dat ik het erg leuk vind om met leerlingen met uiteenlopende nationaliteiten te werken. Iedere moedertaal biedt weer andere uitdagingen m.b.t. het leren van bijvoorbeeld Engelse klanken; het gebruik van lidwoorden; voorzetsels, etc.

Groepsles of privéles

Naast groepslessen werk ik ook graag met privéleerlingen. Met name op het gebied van uitspraak valt hierbij veel te bereiken. Maar zowel in groepen als bij privéleerlingen hanteer ik het principe van actief leren. Dat wil zeggen, dat de leerling zoveel mogelijk actief bezig is in plaats van “consumeert” wat er aangeboden wordt.